Geri Dönüşüm

‘Geri Dönüşüm’, kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin veya maddelerin yeniden işleme tabi tutularak üretime geri kazandırılmasıdır. 

Çeliği üretmek için geri dönüşümlü çeliğin kullanılması gerekir. Geri dönüşüm prosesi, çelik üretiminin içine yerleşiktir ve aslen her çelik üretim tesisi, bir çelik geri dönüşüm ünitesidir. Böylelikle saf çelik kalitesindeki bir çeliğin üretimi sırasında değerli kaynaklardan tasarruf sağlanmış olur.

Üretim aşamasında ortaya çıkan emisyonların minimize edilmesi ve üretimde kullanılan kaynakların sonsuz döngüde geri dönüştürülebilir olması açısından çeliğin ambalajlarda kullanılması, çevresel güvenliğe olağan üstü katkılar sağlar. Ambalaj üretiminde ana materyal olan çelik, bütün döngülerde özgünlüğünü daima korur.

Geri dönüşümlü çeliğin imalat işlemine entegre edilmesiyle endüstri %70 enerji tasarrufu elde eder ve tesisin CO2 salınımı azalır. Özetle, ambalaj için konu çelik olduğunda, geri dönüşüm oranı ne kadar yüksekse CO2 emisyonları da o kadar düşük olur. Geri dönüşüm oranı daha üst seviyelere çıktıkça karbon emisyonları da aşağı iner.

Bunun anlamı, doğal kaynakların kullanımında ve enerjide maksimum tasarruflar ortaya koyarak, gelecek nesiller için dünyanın daha yaşanabilir bir hale gelmesini sağlamaktır.

Üretimde; 
Erdemir Demir Çelik tarafından üretilen çeşitli ebat ve kalınlıklarda tenekeler kullanılmaktadır. Firma, ürünlerinin RoHS standardına uygunluğunu taahhüt etmektedir.

Server Boya / Akzo Nobel firmasının şeffaf gıda lakı, gold gıda lakı, matbaa mürekkepleri, emaye ve çeşitli vernikleri kullanılmaktadır. Firma, ürünlerinin (EC) 1895/2005, (EC) 1935/2004, (EC) 2023/2006, Yüksek Önem Arz Eden Maddeleri (SVHC) bulundurmadığını ve REACH’e uygunluğunu taahhüt etmektedir.

AXALTA firmasının emaye, gold gıda lakı, çeşitli vernikleri kullanılmaktadır. Firma, ürünlerinin (EC) 1935/2004, Yüksek Önem Arz Eden Maddeleri (SVHC) bulundurmadığını ve REACH’e ve FDA‘ya uygunluğunu taahhüt etmektedir.

SUN CHEMICAL firmasının matbaa mürekkepleri kullanılmaktadır. Firma, ürünlerinin Yüksek Önem Arz Eden Maddeleri (SVHC) bulundurmadığını ve REACH’e uygunluğunu taahhüt etmektedir.

Metaller, toprakta yaygın olarak rastlanan bazı doğal kaynaklar içerebildiğinden, geri dönüşüme en elverişli materyallerdir. Örneğin çelik, demir cevherinden ve kömürden elde edilir ve yüzde 100 geri dönüştürülebilir. Bu, çeliğin geri dönüşüm işlemi sırasında plastik ve kağıtta olduğu gibi hiç bir atık maddenin oraya çıkmaması anlamına gelir. Bu sebeple bu tür materyaller tekrar tekrar geri dönüşüm işlemine tabi tutulabilir.

Masaş Metal Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. olarak sahip olduğumuz çevre, kalite ve gıda standartlarına uygunluk belgeleriyle metal kutu ambalaj imalatında öncelik olarak gördüğümüz kriterleri sağlamış bulunmaktayız. Masaş, ISO 9001, ISO 22000 ve Gıda Uygunluk belgeleri ile ambalaj üretiminde gerekli ilkelere bağlı olarak hizmet verenbir kuruluştur.